Akne Arr

AKNE ARR

Hvordan fjernes arr etter akne?

Hvis du har alvorlig arrdannelse fra tidligere utbrudd med akne, er det flere ting du kan gjøre:

  • Fraksjonert laser
  • Medisinsk kremprogram
  • IPL
  • Restylane
  • Kenacort injeksjon
  • TCA peel

 

Alle disse behandlingene fremme produksjonen av kollagen og forbedre teksturen. Våre behandlinger innebærer dyp peeling for hud fornyelse og for å fjerne de overfladiske lag av huden. Laser, IPL og Restylane behandlinger stimulere produksjonen av friske, unge celler og kollagen, fremme ny kollagen vekst, noe som resulterer i glatt sunnere hud. De mest alvorlige arrdannelsene er forårsaket av de mer alvorlige former for akne. De med knuter vil mest sannsynlig forårsake permanente arr. Den beste måten å forhindre arrdannelse er å få behandling snarest mulig etter et utbrudd.

Kan arr etter akne fjernes?

Arr etter akne kan behandles. Før en behandling kan påbegynnes må akneutbruddet være under kontroll. Selve behandlinger avhenger av hvor alvorlige arr det er. I noen tilfeller kan en kjemisk peeling bidra til å forbedre hudkvaliteten på det arrete området. Aknearr kan være vanskelig å behandle. All behandling av aknearr dreier seg om å gjøre arrene best mulig, og det finnes ingen teknikk som fjerner de helt

Fraksjonell laserbehandling

Laseren fjerner den skadede øverste laget av huden og strammer det midterste laget og etterlater huden glattere. Det kan ta alt fra noen minutter til en time. Laseren skyter meget små hull ned i huden. En del av hudens overflate behandles, og mellom hullene er huden ubehandlet. Dette medfører en kortere tilhelingsprosess, som igjen fører til at du kommer raskt tilbake til dagligdagse aktiviteter. Legen vil prøve å minske eventuelle smerter med lokalbedøvelse. Det tar vanligvis mellom 3 og 10 dager for huden å leges helt. Laseren retter ur fine linjer, rynker, arr, pigmentflekker og andre uregelmessigheter samt strammer huden. Laseren stimulerer også ny produksjon av kollagen som begynner etter ca. 6 uker. Endelig resultat sees etter 5-6 måneder. En bør merke seg at det er vanskeligere å behandle mørk hudtype

IPL

IPL er et bredspektret lys med flere bruksområder. Vi arbeider med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden. Man skal være klar over at det er mange forskjellige typer IPL-behandlinger med både høy og lav energi. IPL kan brukes til å forbedre hudkvaliteten etter arr. Vår IPL fra Alma har et innebygget kjølesystem. Effektivt kjølesystem bidrar til en effektiv, rask og trygg behandling.

Restylane

Ved å injisere Restylane Skinboosters i din hud, vil områder med arrhud forynges, og hudens kvalitet øke. Dine forekomster av arr vil nedtone, og arr vil kunne bli fyllt opp slik at huden blir jevnere.

Kenacort injeksjon

Nedsunkne ice pick arr behandles med en såkalt «punch teknikk». En fjerner her hullet i huden, og lukker med en spesialsutur i overhuden. Hypertrofiske og fortykkede arr kan enkelt glattes ut med injeksjon av kenacort.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er generelt lite effektivt på behandling av arr etter kviser. Med moderne laserbehandling er peeling blitt en lite aktuell behandling hos de fleste. Plassen til kjemisk peeling er i hovedsak ved bruk av 50-90 % TCA i ice-pick arr. Behandling med glykolsyre og salisylsyre peeling i høy konsentrasjon kan også gi en viss forbedring av hudteksturen.