Behandling av Pigment

BEHANDLING AV PIGMENT

Hva skyldes pigmentflekker?

Det finnes flere ulike typer pigmentflekker. Vanligste årsak til pigmentproblemer er leverflekker (lentigo), melasma, seborreiske keratoser og fregner. Pigmentflekker skyldes lokal opphopning av melanin (pigment).

Hvordan oppstår pigment?

Brune flekker i hud kan oppstå som resultat av:

  • Hudskade etter brannsår, flekkene er forbigående
  • Hormonelle mekanismer (melasma=kloasma), kan blekne over tid
  • Solskade, flekkene er permanente
  • Etnisk bakgrunn.

Vi behandler pigmenteringsproblemer med:

  • IPL-behandling
  • Obagi NuDerm
  • Kjemiske peelinger
  • Fraksjonert laserbehandling

Før og etter behandling

Før vi starter en behandling, starter vi alltid med en VISIA hudscanning. Dette verktøyet bruker vi for å kunne analysere din hud så presist som mulig. Dette er et digitalt kamera som leser huden din i dybden, og gir presise målinger av: Rynkedybde, fuktighetsnivå, pigmentskader, brune flekker, poretilstoppinger og acne- og karsprengninger. Etter en hudanalyse, vet vi hvilken type behandling som passer best til din hud. Vi tar alltid bilder før og etter, så vi kan dokumentere resultatet.

Antall behadlinger og tid mellom behandlinger

Det er individuelt hvor mange behandlinger man må ha. Det avhenger bl.a. av pigmentforandringens type og dybde, og eventuelt sammensetning av ulike problem. Man må regne med 1–5 behandlinger. Det bør gå ca. 4 uker mellom behandlingene. Huden skal være helt leget før supplerende behandling, og det kan også ta så lang tid før prosessen er avsluttet.

Hvilket resultat kan man regne med etter en behandling?

Man kan aldri garantere 100 % at man får fjernet merkene helt, men i de aller fleste tilfeller får man et godt resultat. Det kan for enkelte gjenstå en svak fargerest i huden etter betydelig pigmentreduksjon.

Etterbehandling

Det viktig at du regelmessig pleier huden din for at resultatet skal vare på lengre sikt. For å beholde resultatet anbefaler vi i tillegg vedlikeholdsbehandling. Denne har trolig også forebyggende effekt. Oslo Hud- og laserklinikk vil gi deg god informasjon om hupleie og bruk av de forskjellige produktene tilpasset deg og din hudtilstand. Vi fører medisinske hudpleieserier fra Obagi, ZO Medical, ZO Skinhealth og Neostrata.