Fraksjonert laser

FRAKSJONERT LASER

Fraksjonert CO2-laser kan brukes til å behandle følgende hudproblemer:

  • Solskader/brune flekker
  • Arr fra skader i huder
  • Kvisearr
  • Solskader
  • Generell hudforbedring/rynkereduksjon

CO2 laser har de siste 30 årene vært den beste behandlingen av aldersforandringer i huden. Teknologien har blitt forbedret med såkalt fraksjonert behandling, som gjør at bare en viss prosent av hudoverflaten behandles per gang.

Fortsatt er det CO2-laseren som gir best resultat på dype rynker, alvorlig solskadet hud og arr, men for klienter som ikke ønsker fravær fra jobb og sosiale aktiviteter kan vi trygt anbefale behandling med fraksjonell laser. Lyset stimulerer lærhuden til å lage nytt bindevev over tid.

Hva kan fraksjonell laserbehandling hjelpe deg med?

Fraksjonell laser er det aller siste innen hudforbedring, – huden fornyes ved hjelp av ny revolusjonerende teknologi. Fraksjonell laser behandler både hudens ytterste hudlag og underhuden. Behandlingen reduserer rynker, arr, akne, grove porer, pigmentflekker og strekkmerker, og hudens elastisitet øker. Friskere hudfarge, forminsking av grove porer, jevnere overflate og reduksjon av fine linjer gjør at huden fremstår som frisk og sunn. Huden føles også glattere, mykere og fastere. Fordelen med nettopp laserbehandling av huden er kort rekonvalesenstid.

Laser virker stimulerende på alle cellene i huden. Nye elastiske fibre blir bygget opp og kollagenet blir stimulert slik at det virkelig er snakk om hudfornyelse. Cellene som bygger opp kollagenet i huden (fibroblastene) styrkes, og blodsirkulasjonen og oksygenopptaket i cellene øker.

Vi kan behandle områder som ansikt, hals, bryst og hender.

Hvordan virker fraksjonell laser?

Ved behandlingen fraksjoneres eller deles laserstrålen i mikroskopiske punkter i det hudområdet som behandles. Fraksjoneringen gjør at ca 70 % av huden er urørt, noe som gjør tilhelingen raskere. Behandlingen er skånsom ettersom det er mulig å forbedre huden uten de risikoer og bivirkninger som forbindes med tradisjonelle kraftigere lasere.

Er det noen som ikke kan behandles?

For alle former for laserbehandling er det slik at man ikke kan behandles dersom man bruker medisiner som gjør huden overømfintlig for lys av samme bølgelengde som det aktuelle laserlyset.

Personer som har brukt Roacutan-tabletter mot kviser skal ikke behandles med laser før det er gått minst et år etter avsluttet kur.

Av prinsipp behandler vi heller ikke gravide.

Hudtype 5-6 (asiater og afrikanere) kan være problematiske å behandle pga. økt risiko for pigmentforstyrrelser. Om man har herpes (“munnsår”) må man ta Valtrex-tabletter samtidig med laserbehandlingen.

Hva må gjøres før behandling?

Streng solbeskyttelse (minst faktor 30) er nødvendig før behandling. I tillegg er det en fordel med forbehandling med tretionin (vitamin A-syre) før behandling. Dette stimulerer til økt kollagenproduksjon allerede før behandling samt raskere tilhelingstid. Alle som skal behandle solskadet hud med rynker og pigmentflekker bør unngå sol siste 4 uker før behandlingen.

Klienten bør bedøve hudområdet med Emla salve 1 time før behandlingen. Det er en fordel om det også legges plastfolie (gladpack) over salven. Klienten kan gjøre dette hjemme, eller komme til klinikken for å få hjelp.

Er behandlingen smertefull?

Vi bedøver huden med Emla krem ca. 30 min før behandling. Under behandlingen kjøles huden godt ned. De fleste opplever moderat svie, men behandlingen er ikke direkte vond. Kunden vil også ha en lett brennende følelse i tre-fire timer etter behandlingen, en følelse som kan ligne på solbrent hud. Dette kan lindres ved hjelp av kjøling og Aloe Vera Gel.

Hva kreves av etterbehandling?

Klientene reagerer forskjellig på behandlingen. De fleste må regne med rødhet, hevelse, litt kløe og skjelling i huden i 5-7 dager. I denne perioden må man smøre med fet salve flere ganger daglig for at huden skal gro raskest mulig.. Etter noen dager blir huden “bronseaktig” og huden støtes av i små flak. I de neste 2-4 måneder er det viktig med solbeskyttelse samt rikelig bruk av valgfri fuktighetskrem.

Hvor lenge vil hudforbedringen vare?

Man kan aldri garantere at man får fjernet rynker, arr og pigmentflekker 100 %, men i de aller fleste tilfeller får man et godt resultat. Enkelte pigmentflekker kan synes som en svak fargerest i huden etter betydelig pigmentreduksjon. Hudforbedringen fortsetter opp til 6 måneder etter siste behandling. Huden tilbakeføres til en tidligere tilstand, og den naturlige aldringsprosessen forsinkes.

Hvor mange behandlinger trengs?

Vi anbefaler 3-5 behandlinger, men det skal være en tydelig effekt allerede etter første behandling. Forandringene på hudoverflaten blir tydelige så snart rødheten avtar, mens det tar flere måneder før den oppstrammende effekten blir synlig.