NeoStrata Glycolpeel

NEOSTRATA GLYCOL PEEL

Hva er NeoStrata Glycol peel?

Glycol Peel er en fruktsyre og betegnes som en overflatisk peeling. Glykolsyre utvinnes fra sukkerrør og er en av de minste alfahydroksy-syrene. Størrelsen gjør at den lett kan trekke ned i huden og styrke bindevevet og øke produksjonen av hyaluronsyre. Glykolsyre virker i det øverste cellelaget i Epidermis (stratum corneum). Bindingene mellom hudcellene i overhuden blir svekket og gir en lett avskalling av huden. Laget med levende hudceller blir tykkere mens laget med døde hudceller blir tynnere. Dette fører til en glattere, renere og stammere hud. Glycolsyre kan i noen grad jevne ut pigmentering. I høye konsentrasjoner kan behandlingen avbleke brune aldersflekker. Vi bruker glykolsyre i ulike konsentrasjoner 15% ,30% og 50 %.

Behandlingen passer til alle hudtyper. Alfahydroksysyrer har god effekt mot hudaldring og urenheter. De med tydelig solpåvirket hud har generelt svært god effekt av fruktsyrer. Hvilken konsentrasjon man velger avhenger av hudproblemet man behandler.

Hvordan utføres Glycol Peeling?

Behandlingen utføres av hudterapeut, sykepleier eller lege i klinikk. En vanlig behandlingsrunde er på 4-8 penslinger med 2-6 ukers mellomrom. Best resultat oppnås ved bruk av gode hjemme produkter.

Hvordan reagerer huden på Glycol peeling?

Huden vil se lett “solbrent” ut rett etter behandlingen. Dette varer i 1-5 dager avhengig av hvilken konsentrasjon som brukes. Det anbefales å bruke en fuktighetskrem inntil rødhet har gitt seg. Best resultat oppnås om man kombinerer penslinger på klinikk med hjemmebehandling.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger er rødhet i huden, tørrhet og lett svie. Behandlingen tolereres av de fleste svært godt. Det er viktig å bruke høy solbeskyttelse i en uke. Irritasjon kan reduseres ved bruk av fuktighetskrem. En liten andel vil ikke tolerer behandling med fruktsyrer, og de med eksem og rosacea (couperose) er spesielt utsatt.