Hårfjerning med laser

HÅRFJERNING MED LASER

Opplever du uønsket eller sjenerende hårvekst?

Dagens krav til utseende og skjønnhet kan innebære at hårvekst i ansikt og andre utsatte steder på kroppen oppleves som begrensende for livsutfoldelsen. Enkelte barberer eller vokser seg jevnlig for å kunne være tilfreds i sitt samvær med andre mennesker og seg selv. Det er effektivt å barbere eller vokse – en stund – og jo flere år du holder på, jo mer penger og tid bruker du naturlig nok på denne typen hårfjerning. Oslo hud- og laserklinikk kan hjelpe deg med varig hårfjerning etter kun få behandlinger og til konkurransedyktig pris.

Oslo hud- og laserklinikk har lang og veldokumentert erfaring i å ta bort uønsket hårvekst ved hjelp av Diodelaser.

Rask og komfortabel hårfjerning med Soprano Xli diodelaser

Hårfjerning med Soprano XLi er en revolusjonerende 810nm diodelaserplattform som tilbyr tilnærmet smertefri og varig hårreduksjon.

Vi ønsker å gi deg den beste behandlingen vi mener finnes på markedet i dag, nemlig varig hårreduksjon med Diode laser. Vi kan hjelpe deg med varig hårfjerning etter kun få behandlinger. Behandlingen skjer i flere omganger avhengig av hårets vekstfaser. Håret har en livssyklus på 3 faser, det er kun i vekstfasen (anagen fase) at håret lar seg behandle, hårene befinner seg ikke i samme faser til samme tid. Derfor er det ingen laserbehandling som kan fjerne alle hårene etter kun en behandling. Det er derfor individuelt hvor mange behandlinger man trenger. Gjennomsnittlig antall behandlinger for kraftige brune/sorte hår på lys hud er 6-8 ganger. For lyse, røde og grå hår trenger man ofte flere behandlinger. Effekten på sistnevnte, er avhenging av om det finnes pigment på hårroten. Er vi i tvil på effekten, utfører vi gjerne et test område under konsultasjonen.

Hvordan virker diodelaseren?











Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) i desember 1997. Det er vist i flere større studier at varig hårreduksjon over store områder på kroppen kan oppnås. En viktig forskjell på diodelaser fremfor elektrolyse er at laseren dekker større felt, og ikke ett og ett hår. Tusenvis av pasienter verden over har fått gleden av et liv uten uønsket hår.

Hvordan kan den være smertefri og likevel gi effekt? IN-Motion teknologien varmer gradvis opp hårsekkene under huden til de ikke lenger kan produsere nye hår. Siden laseren er i konstant bevegelse, kan behandlingsområdet bli større, noe som gjør at behandlingsøktene går raskt. Ved tilstrekkelig høy temperatur ødelegges hårroten varig. Temperaturen bestemmes av laserlysets dose, og de innstillinger som velges. Sammenlignet med annet utstyr for hårfjerning er risikoen for hudskade liten. Laserens innebygde kjølesystem avgrenser den nødvendige temperaturstigningen til hårrøttene, og dermed oppnås selektiv hårfjerning og ikke ”hudfjerning”.

For alle hudtyper, også solbrun hud

Er det noen som ikke kan behandles?

Alle som henvender seg til klinikken for hårfjerning vil først gjennomgå en konsultasjon. Optimalt resultat fås ved kombinasjonen lys hud og mørkt hår. Vår diodelaser kan behandle alle hudtyper uansett pigmentering, og personer med mørkere hudtyper må regne med flere behandlinger. Men hos de fleste med mørkt hår og lys hud er resultatet veldig bra. En stor del av håret forsvinner allerede etter noen få behandlinger. Resultatet kan bli litt forskjellig på ulike kroppsdeler. Andre faktorer som påvirker kan være personens alder, evt. medisinbruk og hormonelle status.

Alle kan i utgangspunktet behandles for hårfjerning, men følgende behandles ikke:

  • Har du diabetes, psoriasis, eksem, dermatitt eller annen sykdom bør du få rådgivning av lege før behandling.
  • Tar du medisiner som gir økt sensitivitet for lys, anbefaler vi at du ikke gjennomgår behandling.
  • Ingen behandling på mørke leverflekker eller tatovert hud.
  • Vi behandler ikke gravide.

 

Er det noen forberedelser som er nødvendig å gjøre før behandling?

Unngå solarium eller overdreven soling de nærmeste 2-3 uker før behandling da dette øker risikoen for midlertidig pigmentering. Pigmentering etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1 %), forutsatt kyndig vurdering før behandling. Behandlingen er også mer effektiv jo lysere huden er. Du må ikke vokse, stripse eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandling. Laseren virker kun på hårsekker som inneholder hår. Ikke bruk kvisekremer eller andre hudirriterende kremer, f. eks. peeling- eller slipekremer de siste par dagene før behandling. Begynn å barbere i minst 2 uker før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase. I vekstfasen inneholder hårsekken en tykk hårrot med et pigment som absorberer laserlyset. Laseren har ingen virkning på hår i hvilefase. Hårene skal være barbert samme dag eller kvelden før, – det blir mye mindre smerter av det –, og vi trenger ikke å se hårene når vi behandler, da laserscanneren straks finner de mørke hårstråene i huden.

Er det nødvendig med flere behandlinger?

Kun hårsekker i vekstfase ødelegges under behandling. Andelen hår i vekstfase varierer i ulike regioner på kroppen. For eksempel hår på ben og armer har en aktiv vekstsyklus på 2-3 måneder og det er bare ca. 20 % som er aktiv. Hvor mye hår man har, beror på hvor mange hårsekker som er i en aktiv fase og hvor tett de sitter. Behandlingen må gjentas inntil alle hårsekker i det aktuelle område er varig ødelagt. Antall behandlinger avhenger derfor av hvilken kroppsdel som behandles. For å få et optimalt resultat anbefaler vi at du gjennomfører 4 til 8 behandlinger. Noen områder samt lyse og eller tynne hår kan trenge flere behandlinger.

Hvor ofte må behandlingen gjentas?

Det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig, da dette har med hvordan den enkeltes hormonelle system fungerer. Som en pekepinn sier vi at ansikt behandles på nytt etter 4-6 uker, mens andre områder behandles med et intervall på 1-3 måneder.

Ja vi utfører permanent hårfjerning på intime områder med laser.

«Brasiliansk laser» utføres kun på kvinner.

Hva kreves av etterbehandling?

Siden metoden bygger på at hårsekkene tilføres varme, oppstår normalt en viss rødme. Inneholder huden mye pigment kan forbigående pigmentforandringer oppstå. Det kan også klø i huden noen dager etter behandlingen. Unngå direkte soleksponering på behandlet område i 2-3 uker etter behandlingen. Benytt solkrem med høy faktor i ca. 2 mnd etter.