IPL behandling

IPL BEHANDLING

IPL (Intense pulsed light) behandlingen fjerner effektivt og skånsomt pigmentflekker, hemangiomer, solskader, kapillærer/couperose og fødselsmerker. Behandlingen er trygg og gir meget gode resultater.

Hva er IPL?

IPL er et bredspektret lys med flere bruksområder, som har overtatt mange av funksjonene til tidligere laserbehandlinger, men som er mer effektiv og skånsomt. Vi arbeider med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden. Man skal være klar over at det er mange forskjellige typer IPL-behandlinger med både høy og lav energi. Vår IPL fra Alma har et innebygget kjølesystem. Effektivt kjølesystem bidrar til en effektiv, rask og trygg behandling av sprengte blodkar, pigmentflekker og andre hudproblemer.

IPL mot overfladiske blodkar:

IPL er et instrument som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Lyset absorberes i blodet, og lysenergien omdannes til varme. Ved kraftig oppvarming skades karveggen, og blodkaret forsvinner gradvis i løpet av et par uker. Dettet kalles selektiv fotokoagulering, dvs. at man kan behandle en forandring i huden uten at nærliggende vev skades. Instrumentets håndstykke føres over det aktuelle området samtidig som det gis fortløpende pulser. Det kjennes som små stikk, og huden kjøles med isposer og Aloe Vera gel.

IPL behandling for å fjerne pigment og fødselsmerker

IPL er et instrument som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Lyset absorberes i melaninet og omdannes til varme. Ved kraftig varme ødelegges/”sprenges” melaninet. Brune flekker i huden kan skyldes overeksponering av sol uten nok beskyttelse. Det kan også ha hormonelle årsaker. Vi kan vise til gode resultater ved bruk av IPL. Vi anbefaler et Visia bilde, slik at vi får kartlagt mengde og dybde av pigment. Når dette er gjort,legger vi opp til et krem- og behandlingsprogram for pigmentskader i huden. Hvor mange behandlinger du trenger er avhengig av konsentrasjonen av pigmentceller i huden, og hvor dypt de ligger. Med riktig behandling kan du oppnå gode resultater.

Generell informasjon om behandling med IPL

Huden skal være så lys som mulig. Mørk hud inneholder mye pigment. Dette fører til at også huden rundt opphetes av lyspulsen, og ikke bare blodkaret. Resultatet kan bli en kraftig hudreaksjon.

Før Behandling med IPL

Unngå sol, solarium og selvbruningskrem minimum 4 uker før behandlingen. Huden renses for eventuell sminke/krem i behandlingsområdet. Vi anbefaler også å forbehandle huden med glycolsyre for best mulig resultat

Etterbehandlingen – IPL

Det kan enkelte ganger oppstå vannblemmer med skorpedannelse. Ikke klø på eventuelle blemmer/skorper, da det vil kunne forårsake infeksjon og arrdannelse. Det kan, i sjeldne tilfeller, oppstå forbigående hyper- eller hypopigmenteringer, (mørke eller hvite ”flekker”). Når det gjelder hud uten pigmentflekker og årer, kan det vanligvis legges på en foundation krem, og man kan gå direkte tilbake til arbeid. Det kan oppstå noe hevelse dagen etter, særlig under øynene og spesielt om morgenen. Dette gir seg vanligvis raskt. Noe tørr hud den første uken etter behandlingen er også ganske vanlig. Vi anbefaler at du bruker Aloe Vera og solkrem etter behandlingen i 1-2 uker.

Antall Behandlinger/tid Mellom Behandlingene:

Det er individuelt hvor mange behandlinger man må ha. Man kan regne med 1-4 behandlinger før man oppnår tilfredsstillende resultat med ca. 4 ukes intervall mellom behandlingene. Huden skal være helt leget før supplerende behandling.

Hvilket Resultat Kan Man Regne Med:

Dessverre kan man aldri garantere at karene/pigmentflekkene forsvinner helt, men som regel får man en betraktelig forbedring. Vi anbefaler ikke behandling dersom:

  • Du lett danner arr/keloider
  • Du er gravid
  • Du bruker blodfortynnende medikamenter