IPL - Intense Pulsed Light

IPL BEHANDLING

IPL behandlingen fjerner effektivt og skånsomt pigmentflekker, hemangiomer, solskader, kapillærer/couperose og fødselsmerker. Behandlingen er trygg og gir meget gode resultater.

Antall behandlinger/tid mellom behandlingene

Det er individuelt hvor mange behandlinger man må ha. Man kan regne med 1-4 behandlinger før man oppnår tilfredsstillende resultat med ca.3- 4 ukers intervall mellom behandlingene. Huden skal være helt leget før supplerende behandling.

IPL - resultat etter to behandlinger av pigmentering på hender
IPL behandling av pigmentering på ansikt. Bilde viser før, rett etter og fire uker etter behandling.

Hva er IPL?

IPL er et bredspektret lys med flere bruksområder, som har overtatt mange av funksjonene til tidligere laserbehandlinger, men som er mer effektiv og skånsom. Vi arbeider med forskjellige bølgelengder hvor varmen omdannes til spesifikk energi i huden. Man skal være klar over at det er mange forskjellige typer IPL-behandlinger med både høy og lav energi. Vår IPL fra Alma har et innebygget kjølesystem. Effektivt kjølesystem bidrar til en effektiv, rask og trygg behandling av sprengte blodkar, pigmentflekker og andre hudproblemer.

IPL-behandling for å fjerne pigment og fodelsemerker

IPL er et instrument som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Lyset absorberes i melaninet og omdannes til varme. Ved kraftig varme ødelegges/”sprenges” melaninet. Brune flekker i huden kan skyldes overeksponering av sol uten nok beskyttelse. Det kan også ha hormonelle årsaker. Vi kan vise til gode resultater ved bruk av IPL. Vi anbefaler et Visia bilde, slik at vi får kartlagt mengde og dybde av pigment.

 

Når dette er gjort, legger vi opp til et krem- og behandlingsprogram for pigmentskader i huden. Hvor mange behandlinger du trenger er avhengig av konsentrasjonen av pigmentceller i huden, og hvor dypt de ligger. Med riktig behandling kan du oppnå gode resultater.

IPL mot overfladiske blodkar

IPL er et instrument som avgir meget sterke lyspulser med bestemte bølgelengder. Lyset absorberes i blodet, og lysenergien omdannes til varme. Ved kraftig oppvarming skades karveggen, og blodkaret forsvinner gradvis i løpet av et par uker. Dettet kalles selektiv fotokoagulering, dvs. at man kan behandle en forandring i huden uten at nærliggende vev skades. Instrumentets håndstykke føres over det aktuelle området samtidig som det gis fortløpende pulser. Det kjennes som små stikk.

Generell informajon om behandling med IPL

Huden skal være så lys som mulig. Mørk hud inneholder mye pigment. Dette fører til at også huden rundt opphetes av lyspulsen, og ikke bare blodkaret. Resultatet kan bli en kraftig hudreaksjon.

 

Før behandling med IPL

Unngå sol, solarium og selvbruningskrem minimum 4 uker før behandlingen. Huden renses for eventuell sminke/krem i behandlingsområdet. Vi anbefaler også å forbehandle huden med glycolsyre for best mulig resultat.

Etterbehandlingen - IPL

Det kan enkelte ganger oppstå skorpedannelse. Ikke klø på eventuelle skorper, da det vil kunne forårsake infeksjon og arrdannelse. Det kan, i sjeldne tilfeller, oppstå forbigående hyper- eller hypopigmenteringer (mørke eller hvite ”flekker”). Det kan oppstå noe hevelse dagen etter, særlig under øynene og spesielt om morgenen. Dette gir seg vanligvis raskt. Noe tørr hud den første uken etter behandlingen er også ganske vanlig. Vi anbefaler at du bruker fet krem og solkrem etter behandlingen i 1-2 uker.

 

Hvilket resultat kan man regne med?

Dessverre kan man aldri garantere at karene/pigmentflekkene forsvinner helt, men som regel får man en betraktelig forbedring.

Vi anbefaler ikke behandling dersom:

  • Du lett danner arr/keloider

  • Du er gravid

Majorstuen

Linderud

Vibes gate 12C

0356, Oslo
Inng. Ole Vigs gate
Tlf: +
47 406 07 759

Erich Mogensøns vei 38

0594, Oslo
Inng. Linderud Senter
Tlf: +47 406 07 759

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle