Dagens krav til utseende og skjønnhet kan innebære at hårvekst i ansikt og andre utsatte steder på kroppen oppleves som begrensende og sjenerende for livsutfoldelsen. Det er ingen standard for hva som er normal hårvekst og ikke. Holdningene til hårvekst er ulikt i forskjellige kulturer og i forskjellige tidsepoker. I vår tid er det blitt mer vanlig å prøve ulike hårfjerningsmetoder, da trenden er å være mest mulig hårfri.

Hva er voksing?

Voksing innebærer at man fjerner uønsket hårvekst ved hjelp av voks som man påfører på huden. Voksing fjerner både den synlige delen av håret og rota. Hårene bør være minst 0.5cm lange ved behandling, slik at voksingen blir mulig å utføre. Man bør gjenta behandlingen hver 4-5 uke.

Hva er diodelaser?

Diodelaser er en type laser som fjerner hår ved hjelp av laserstråler. Det går ut på at hårsekkene som hårene vokser ut fra blir ødelagt. Det vil dermed ikke vokse mer hår ut. Gjennomsnittlig behøver man mellom 6-12 behandlinger, mer eller mindre. Deretter anbefales det at man får utført 1-2 vedlikeholdsbehandlinger årlig for å hindre at eventuell hårvekst kommer tilbake. Hårfjerningslaser er ikke helt permanent, i den forstand at andre faktorer som medisinbruk, sykdommer, hormoner, svangerskap, alder og arv kan påvirke dette.

Hvorfor velge hårfjerningslaser framfor voksing?

Det er mange som tenker at hårfjerningslaser er dyrt, da prisene på disse behandlingene ofte er høyere enn ved voksing. I all hovedsak kan man heller si at det er motsatt da laserbehandlingene utføres i en tidsbegrenset periode fram til en er blitt hårfri, i motsetning til voksing som man må gjøre 1 gang i måneden i flere tiår før hårene slites ut. Å bruke penger på hårlaserbehandlinger er på mange måter en investering dersom man ønsker raske og effektive resultater. Ikke bare er man nærmere målet sitt med å bli hårfri med laser, men man slipper også å spare hårene slik som ved voksing, samt at diodelaser har svært god effekt mot inngrodde hår.