Påsken nærmer seg med stormskritt! I den forbindelse er det mange som gjerne tar seg en tur opp til fjellet eller reiser til sydligere strøk. Det er ofte på denne tiden at man opplever å bli solbrent da man nyter de første herlige solstrålene etter en kald vinter.

Uansett hvor man befinner seg i verden, vil solen stå høyest over horisonten mellom klokka 10:00 – 14:00. I denne perioden skinner solen på sitt sterkeste og hele 50 % av den totale UV- strålingen per dag avgis i løpet av disse fire timene. For de som reiser opp til fjellet for å unne seg snø og påskesol er det viktig å vite at solen er sterkere jo høyere du kommer opp på fjellet. De ultrafiolette strålene øker med opptil 12 % for hvr 1000 meter. Snøen reflekterer nesten 80% av strålingen, så ved kombinasjonen av sol, snø og høyde er risikoen for å bli solbrent svært høy!

Et godt tips utenom å bruke gode solbeskyttelsesprodukter er å være bevisst på å sole seg forsiktig den første dagen slik at huden får tid til å utvikle sin egen beskyttelse. Med andre ord: start forsiktig og øk dermed soltiden langsomt for å unngå å bli brent. Dessuten vil brunfarge som utvikler seg langsomt bli penere og holde lengre enn farge som utvikles hurtig.

Det mange ikke er klar over er at solforbrenninger lagrer seg i huden. Huden klarer ikke å reparere alle skadene den blir påført. Nettopp derfor vi får de kroniske solforandringene som rynker, pigmentforandringer, utvidede blodkar og i verste fall hudkreft.

Det finnes et stort utvalg av solprodukter på markedet: - Solspray egner seg for de som vil ha enkel påføring av produktet samt dekke store overflater på kort tid. - Solkrem er alltid å anbefale for ansikt og kropp. Fete solkremer til tørr hud og tynnere solkremer til fet hud. - Sololje inneholder ofte lav beskyttelse og bør brukes til hudtyper som sjeldent eller aldri blir solbrent. - Solstift brukes lokalt til å beskytte utsatte steder slik so f.eks nese, lepper og ører. Har tykk konsistens og høy beskyttelsesgrad. - SunBlock har svært høy beskyttelse for å stenge mest mulig ultrafiolette-stråler ute fra huden.


16 visninger
Les og inspireres mer her