Innføring av moms (MVA) på kosmetiske behandlinger

Myndighetene har med virkning fra 1.1.21 innført merverdiavgift (mva) på medisinske behandlinger som ikke har til mål å forebygge og behandle sykdom, skade eller medfødt misdannelse. Endringen omfatter kosmetiske behandlinger på friske individer når hensikten er å forandre utseende eller tilstander som ligger innenfor normalområdet.

En av myndighetenes begrunnelser er at avgiftsfrie, medisinsk-kosmetiske behandlinger har ført til kunstig lave priser sammenlignet med prisene på avgiftspliktlige varer og tjenester, for eksempel frisørtjenester. Myndighetene mener at dette har bidratt til overforbruk av både kosmetisk kirurgi og andre ikke-kirurgiske kosmetiske behandlinger.

Dere som er kunder hos oss, vet at vi er motstandere av overforbruk. Vi utfører ikke behandlinger som resulterer i unaturlig endring av utseendet. Alle er vi ulike, unike og vakre slik vi er. Men vi respekterer våre kunders ønske om kosmetiske behandlinger. Oslo Hud- og Laserklinikk håper at vi aldri har fått noen kunder til å føle at de må endre seg.


Overdrevne kosmetiske behandlinger har dessverre ødelagt ryktet for en hel bransje. «Skjønnhetsklinikker» forbindes med uproporsjonalt store lepper og unødvendige inngrep. Denne typen praksis tar vi avstand fra. Vi er opptatt av faget kosmetisk medisin og henvender oss til alle som vil ta vare på huden og hudhelsen sin, rett og slett fordi det gir økt velvære. Ønsker du i tillegg å glatte ut rynker, gjør vi det på best mulig måte og uten kunstig resultat. Alt med måte er mottoet vårt!

Kosmetisk medisin er et fagfelt som er kommet for å bli. I stedet for å motarbeide bransjen synes vi at samfunnet bør vise den respekt. Sammen bør vi forsøke å redusere overforbruket av tjenester. Oslo Hud- og Laserklinikk er en trygg leverandør av medisinsk-kosmetiske behandlinger. Kundene kan ha tillit til at vi ikke anbefaler unødvendige behandlinger og hudprodukter. Tvert i mot: Vi har lenge jobbet med å sikre at vi kun tilbyr de mest effektive behandlingene og produktene.

Kviser, uønsket pigmentering, arr og rødhet i huden er bare noen av de tilstandene vi behandler som ikke faller inn under «sykdom» og som derfor nå pålegges mva. Vi kommer til å gjøre vårt beste for å holde prisene så lave som mulig, for vi vet at sunn hud og forbedring av hudproblemer har positiv effekt på selvtilliten.

De nye prislistene er ikke ferdige ennå, men prisen på kosmetiske injeksjonsbehandlinger har vi allerede måttet øke. Dere som bestilte time før årsskiftet får den avtalte behandlingen til det som da var gjeldende pris.

Vi gleder oss til å se dere i det nye året. Dere vil snart motta oppdatert prisliste og informasjon om vårt nye fordelsprogram.

Godt nytt år!


Jeanette Petersson, eier

Oslo Hud og Laserklinikk