RETINOL – Superhelten i hudpleieingredienser

Tre hovedproblemer kunder oppsøker oss for å få hjelp med er uønskede aldringstegn, pigmentflekker og akne. Retinol har en positiv innvirkning på alle disse problemene og er derfor en uvurderlig ingrediens i hudpleieprodukter.Når vi eldes går alle prosesser i kroppen saktere og mindre effektivt. Dette resulterer i at huden blir slappere og mister elasitet og glød. Produksjon og spredning av pigment påvirkes også slik at man kan få hyperpigmenteringer, såkalte leverflekker.


UV-stråler, medisiner og hormonelleendringer kan også gi hyperpigmenteringer uavhengig av alder. Årsaken til akne er sammensatt, men det foreligger alltid forhøyet talgproduksjon og fortetning av porer.

Retinol trenger dypt ned i hudlagene og stimulerer cellene der til å produsere mere kollagen og elastin som er særlig positivt for uønskede aldringstegn. Den påvirker også dannelsen og spredningen av pigment positivt. Videre øker retinol celledelingen og har derved en eksfolierende effekt som åpner porer, men som også kan gjøre huden mer positiv for UV-stråler. Høsten er derfor en fin tid å begynne med retinol og å ta en revurdering av den daglige hudpleierutinen.

På grunn av Retinols kraftige virkning og evne til å trenge dypt ned i hudlagene kan man oppleve uønsket rødhet, flassing og irritasjon når man begynner å bruke det. Ofte anbefaler vi derfor å starte med en liten mengde krem en gang eller to i uken for å så trappe opp.